Algemeen Nieuws

Hierbij een verslag van een fantastische activiteit voor maar liefst 110 aanwezige leden !

 

We reden richting Rapertingen omdat we ons beiden hadden ingeschreven voor een Kringactiviteit. 
En Marc Brillouet was de gastspreker!

Nou, gastspreker … 

Deze aankondiging klonk voor ons aanvankelijk wat droogjes en dat was misschien ook zo voor andere mensen. Maar wie deze man al eerder had zien optreden wist wel beter!

Als iemand bij het binnen komen verwachtte dat Marc die, rustig zittend tegen de muur en wachtend tot alle genodigden zich hadden aangemeld, als een oude knar nog wat centjes kwam bijverdienen om zijn maandelijks pensioen aan te vullen had het grondig mis. En dit is nog zacht uitgedrukt.

Niet dat hij zijn pensioen niet mag aanvullen, verre van, maar wat deze 76-jarige muziekfanaat hier kwam neerzetten had ik lang niet meer meegemaakt. 

Omringd door en gebruik makend van een sobere maar oerdegelijke BOSE-muziekinstallatie slaagde hij er niet alleen in zijn muziekkennis op een ongelooflijk aangename manier kortstondig de zaal in te sturen. Hij wist tegelijk zijn publiek te amuseren op een speelse manier, af en toe zelfs in het Hasselts dialect wat een extra ludieke kleur gaf aan de namiddag.

Rondkijkend zag ik zo goed als iedereen regelmatig stevig in een lachbui schieten om uiteindelijk ook wat weifelend, al dan niet met de armen in de lucht, een danspasje te placeren.

Korte anekdotes over de 7 huwelijken en dito minnaars van Diana Washington, de zangeres van ‘what a difference a day makes’, lokten meerdere hilarische reacties uit in de zaal en dat de term ‘rock and roll’ zou betekenen ‘de liefde bedrijven’ was voor velen nieuw.

Meerdere namen uit de muziekgeschiedenis van de jaren veertig, vijftig en zestig passeerden de revue en Marc Brillouet kon aan iedere naam wel een kort en betekenisvol verhaal hangen.

Kortom: deze Hasselaar bezorgde iedere aanwezige een heel aangename en verrassende namiddag. 
Afwezigen hebben misschien niet altijd ongelijk. Maar deze keer in ieder geval wel! Zeg dat ik het gezegd heb!

Link naar de foto's :

https://photos.app.goo.gl/gXhzMnwv2JfQ1Gf77

( Tekst gechreven door Marc van de Wall )

 

En om jullie helemaal" in the mood" te brengen, hiernog een filmpje.

https://photos.app.goo.gl/kWsQX5KAmBpoX8oq9

Ook interessant

Algemeen Nieuws

Verslag van een prachtige fietstocht door Brustem