Algemeen Nieuws

Op dinsdag 30 april 2024 was er een fietstocht voorzien te Brustem. Het was de afgelopen tijd altijd slecht weer met elke dag wel regen, maar wonder oven wonder was het niet die dag stralend weer van meer dan 20 graden en alleen maar zon in plaat van regen.

Met maar liefst 36 enthousiastelingen verzamelden we op de parking van de Maëstro Ice te Brustem. Voor de meesten de zware elektrische fiets afladen van de auto, maar er waren ook 2 super enthousiastelingen die met een “echte” fiets, dus zonder motor, de hellingen van Brustem op en neer fietsten.

De rit was grotendeels over verkavelingswegen en het was rustig fietsen door de velden. Onze seingevers deden voortreffelijk werk zodat we aan elk kruispunt veilig konden oversteken zonder te moeten stoppen. Zij gebruikten ook het fluitje om aan te geven dat er paaltjes stonden midden op de kleine wegen. De tocht ging door vele kleine dorpjes van Gingelom. Van Boekhout had ik zelfs nog nooit gehoord. Een eerste stop was voorzien aan de Onze-Lieve-Vrouw kapel van Klein-Jeuk, een voormalige parochiekerk met kerkhof errond. 

Daarna reden we verder naar de drie Tommen, de Gallo-Romeinse tumuli in Kortijs.
De rijke romeinen bouwden als laatste rustplaats een aarden grafheuvel.

Halverwege werd een stop voorzien in een klein dorpscafé in Montenaken, kwestie van ons energiepeil terug wat op te krikken. Daarna passeerden we het kasteel van de eerste Regent van België, Louis Surlet de Chokier in Gingelom. We fietsten verder langs de velden en stopten even bij het panoramabassin. Bovenop het bassin heb je een prachtig panoramisch uitzicht over de Haspengouwse velden en het erfgoed van dit gebied. Onderweg passeerden we nog de bloesembar in Velm. Iets verder reden we over het voormalige terrein van de luchtmacht in Brustem, hetgeen nu het industriepark geworden is. Daar bevindt zich nu ook de droneport.

Na 47 km bereikten we terug onze startplaats om in het ijssalon te genieten van een lekkere maaltijd en namen we de tijd om bij een drankje na te keuvelen over deze prachtige dag.

Bedankt aan het fietscomité om dit zo goed voor te bereiden !   

Bekijk hier de foto's.

https://photos.app.goo.gl/WkHgzBZQGXvnhz7Y7

Ofwel een compilatiefilmpje met leuke muziek

https://photos.app.goo.gl/49NMksJ6h5KAknV8A

Ook interessant

Algemeen Nieuws

Verslag van de wandeling aan het stuwmeer van Gileppe

Algemeen Nieuws

SKL Senioren Kring Leuven

Algemeen Nieuws

Aankondiging ontslag voorzitter