Beste collega, 

Graag nodigen wij u en uw partner uit op onze volgende voordracht die zal doorgaan op WOENSDAG 8 NOVEMBER 2023 OM 14 UUR In het Ontmoetingscentrum Sint Ludovicus in Rapertingen, Luikersteenweg 395 in Hasselt. 
We verwelkomen de eminente spreker PETER VERLINDEN die het zal hebben over ‘WEG UIT CONGO: HET DRAMA VAN DE KOLONIALEN ‘ Peter Verlinden (1957) was ruim dertig jaar lang VRT-journalist gespecialiseerd in de ‘Regio van de Grote Meren (Congo, Rwanda en Burundi)’ en in crisisverslaggeving. In zijn nonfictieboeken geeft hij een stem aan de levende en historische krachten. Daarbij heeft hij het niet alleen over het koloniale verleden van Centraal-Afrika maar ook, en vooral, over de actuele tragedies. De getuigen in zijn boeken confronteert hij met de historische, politieke en sociale context van toen en nu. Zijn werk overschouwt meer dan 150 jaar Europees-Afrikaanse relaties, biedt inzicht in het verleden en het heden, maar geeft ook ruimte aan debat en dialoog met uiteindelijk de vraag: “En wat dan nu?”. Als docent aan de KU Leuven legt hij zich toe op het functioneren van de massamedia, meer specifiek bij internationale conflicten. Zo analyseert hij niet alleen maar bevraagt hij ook zijn eigen rol als journalist. Dat kan wel eens confronterend zijn. De voordracht handelt over het koloniale verleden van België in Congo! Denk maar aan al wat er te doen is geweest de laatste jaren rond de rol van Koning Leopold II. Hij is zeer gedreven en zal ook geen enkele vraag uit de weg gaan! Zorg er voor dat je de aangeboden kans niet mist om hem bezig te horen om deze problematiek ook in 2023 beter te kunnen begrijpen.
Inschrijven voor deze voordracht bij Paul Peeters, ondervoorzitter van de kring, per mail paul.jm.peeters@gmail.com of bij uitzondering telefonisch 0472945058 . Dit alles VOOR 1 NOVEMBER 2023 !!! 
Natuurlijk is er voor iedereen na de voordracht taart en koffie voorzien

Andere activiteiten

Datum Type activiteit Locatie
4 oktober 2023 KBC en de toekomst vergadering Alken Bekijk activiteit
16 november 2023 Herfstfeest op donderdag 16 november 2023 vergadering Kuringen Bekijk activiteit