Beste collega’s, Graag nodigen wij jullie uit op onze driedaagse uitstap naar Friesland van dinsdag 26 tot donderdag 28 september 2023. 
We vertrekken op 26 september om 7u30 stipt in Wellen bij Reizen Baus (parking voorzien). 
Het maximum aantal deelnemers in bepaald op 46, verdeeld over 20 dubbel kamers en 6 single kamers.

Prijzen:

 • 441 € pp vanaf 45 betalende deelnemers
 • 452 € pp vanaf 40 betalende deelnemers
 • 466 € pp vanaf 35 betalende deelnemers
 • 475 € pp vanaf 30 betalende deelnemers

  Wat is er inbegrepen in deze prijs:

 • Vervoer met één van onze luxe autocars voorzien van al het nodige comfort voor een comfortabele en aangename reis. Professionele en ervaren chauffeur welke garant staat voor een veilige reis. Eigen Reizen Baus reisbegeleiding.
 • 2 x overnachtingen in het Van Der Valk Hotel Sneek**** 
 • ’s morgens uitgebreid ontbijtbuffet, ’s middags een lunch of broodmaaltijd en ’s avonds een 3-gangen avondmaal. 
 • Verblijf op basis van VOL PENSION vanaf het middagmaal 1e dag t.e.m. avondmaal 3e dag. 
 • Alle inkomgelden volgens programma. 
 • BTW en wegentaksen België, Nederland. 
 • Parkingkosten voor de autocar. 
 • Alle taksen en diensten + organisatie- en reservatiekosten. 

    Wat is er niet inbegrepen in deze prijs:

 •  Persoonlijke uitgaven, eventuele extra inkomgelden, persoonlijke reisbijstands- en annuleringsverzekering. 

Toeslagen: 

 • Singlekamer : € 107,50. 

 • Reisbijstands- en annuleringsverzekering Allianz Assistance : 8% van de totale reissom. - Tour Guide System : + € 3 per pers. per dag (ontvanger en oortjes voor alle deelnemers) Huurder draagt het risico voor schade, verlies of diefstal van de gehuurde goederen. Huurder is aansprakelijk voor de beschadigingen en verliezen (incl. diefstal) die gedurende de huurtijd zijn ontstaan, zelfs deze die door overmacht zouden zijn veroorzaakt. De schade wordt minimaal begroot op de huidige nieuwwaarde van het product. 

 • Hotel Van der Valk Sneek:

  De ruime en luxe comfortkamers mixen tijdloze elegantie met hedendaags comfort en zijn voorzien van een separate badkamer met ligbad, een     aparte douche en een toilet. De kamers bieden moderne extra’s als airconditioning, een flatscreen en draadloos internet. De smaakvolle inrichting   met een bureau, kaptafel en comfortabele fauteuils worden compleet met de uitstekende bedden die uw nachtrust garanderen. ’s Morgens is er

  een rijkelijk ontbijtbuffet. Naast een ruime keuze aan dranken zoals koffie, thee, melk, karnemelk en diverse vruchtensappen is er ook een ruim       assortiment aan vers afgebakken broodsoorten, muffins en donuts. Diverse vlees- en kaassoorten, groot assortiment zoetwaren, vers handfruit,     cereals en een à la minute bereid eitje maken het ontbijt compleet. 

 

  Programma:

   Dag 1: Lemmer en Sneek

Vertrek vanuit Wellen richting het noorden van Nederland, Friesland. Voor we aan ons eerste bezoek beginnen starten we met een lunch in de omgeving van Lemmer. 

Namiddag bezoeken we nog het Woudagemaal in Lemmer. Het Ir. D.F. Woudagemaal is het grootste, nog functionerende stoomgemaal ter wereld. Het Woudagemaal werd in 1920 geopend door koningin Wilhelmina en had als taak om overtollig water vanuit Friesland in de Zuiderzee, en later het IJsselmeer, te pompen. Sinds 1998 mag het Woudagemaal zich rekenen tot één van de tien UNESCO Werelderfgoederen in Nederland. Dit heeft het stoompompstation niet alleen te danken aan haar belangrijke bijdrage binnen de Friese waterhuishouding, maar ook aan de bijzondere architectuur en de unieke toepassing van de stoomkracht door Nederlandse waterstaatkundigen. 

Om de namiddag af te sluiten trekken we nog eventjes richting het centrum van onze verblijfplaats Sneek. Sneek (of Snits zoals we in Friesland zeggen) is dé watersportstad van Nederland. Sneek is één van de Friese Elfsteden, bekend om haar Waterpoort en sinds 2018 de fontein van Fortuna. Op een terp in het centrum van Sneek staat de Grote of Martinikerk. Een stoer gebouw, waarvan de geschiedenis zo'n duizend jaar terugvoert in de tijd. 

We nemen onze intrek in het mooie Van der Valk Hotel in Sneek voor het avondmaal en de overnachting. 

 Dag 2: Hindeloopen, het Friese Museumdorp en Bolsward

 

Voormiddag brengen we een bezoek aan gezellige dorpje Hindeloopen. Het Elfstedenstadje staat onder andere bekend om haar stijlvolle klederdracht, het voor Hindeloopen typerende schilderwerk, karakteristieke geveltjes, likhúsjes, vele houten bruggetjes en natuurlijk de Elfstedentocht en het Friese schaatsmuseum. Hier ontdekken we alles over de ontstaans geschiedenis van de schaats en van de legendarische Elfstedentochten. 

Namiddag trekken we naar het Aldfaers Erf. Onberoerd door de tijd ligt het Friese Museumdorp in Allingawier. Het karakteristieke terpdorp werd ooit bestempeld als één van de tien mooiste plaatsen van Nederland. Een schilderachtig dorpje net beneden de afsluitdijk. 

We sluiten de namiddag of in het dorpje Bolsward. Nadat Bolsward in 1455 stadsrechten kreeg, groeide het in de middeleeuwen uit tot een belangrijk handelscentrum. Hoewel dat inmiddels verleden tijd is, kunnen bezoekers die door de aantrekkelijke straten en stegen van Bolsward slenteren nog steeds sporen zien van het rijke verleden, vooral langs de Marktstraat, de fraaie hoofdstraat van de stad. Bolsward is met zijn inwonertal van meer dan tienduizend een van de grotere Friese steden. Er is veel te zien en te doen, en de stad ligt bovendien op de route van de Elfstedentocht. 

Dag 3: Leeuwarden en Giethoorn

Vandaag gaan we op verkenning doorheen de stad Leeuwarden. Volgens sommigen is het de meest onderschatte stad van Nederland. De Friese hoofdstad Leeuwarden heeft dan ook veel verrassingen in petto voor ons. Van de scheefste toeren van Nederland tot de mooiste jachthaven, de Prinsentuin. Namiddag trekken we richting Giethoorn voor een romantisch boottochtje met een fluisterboot op de grachten en doorheen het natuurgebied De Weerribben. 

Daarna keren we terug huiswaarts met nog een avondmaal op de terugreis. 

INSCHRIJVEN VANAF DONDERDAG 17 AUGUSTUS 2023 DOOR BETALING OP DE REKENING VAN 441 € OP BASIS VAN 45 BETALENDE DEELNEMERS OP DE REKENING BE73 4500 0796 4160 VAN KRING SENIOREN KBC LIMBURG MET VERMELDING “FRIESLAND”. WANNEER HET AANTAL NIET BEREIKT WORDT ZAL EEN TOESLAG GEVRAAGD WORDEN. DE INSCHRIJVINGEN WORDEN GENOTEERD IN DE VOLGORDE VAN DE ONTVANGST VAN HET INSCHRIJVINGSBEDRAG OP ONZE REKENING. BIJ OVERTAL WORDT EEN RESERVELIJST AANGELEGD EN WORDEN DE TELAATKOMERS HIERVAN VERWITTIGD.

 

 

 

 

Andere activiteiten